Тарт с домати и кашкавал – бърза, свежа и вкусна лятна рецепта

Доматите присъстват в ежедневното ми меню през цялото лято, а тази рецепта приготвам във вегетариански вариант за себе си, понякога с бъркани яйца, и с добавка на шунка за Джеф. 

Използвам готово бутер тесто в тази рецепта, което е мазно и тежко, затова слагам малко кашкавал и често пропускам подправките. По желание могат да се добавят и други зеленчуци, различни видове сирена, сухи или пресни подправки (риган, босилек, чубрица). 5 минути преди готовност в тарта може да се счука сурово яйце, което да се запече на фурна. Рецептата позволява безброй вариации.

Аз обаче предпочитам този тарт само с домати и кашкавал и най-често така го приготвям за себе си.
 

Порции: 4

Тарт с домати и кашкавал

Тарт с домати и кашкавал

Тарт с домати и кашкавал – бърза, лесна и вкусна рецепта за обяд или вечеря с вкус на лято.

Продукти

  • Бутер тесто Белла – 400 грама
  • Домати – 1 голям или 2 малки
  • Кашкавал или сирене на вкус
  • Други продукти по избор

Приготвяне

С бутер тестото се работи според препоръките на производителя. Кората се нарязва на четири правоъгълника. Успоредно на ръбовете на всеки правоъгълник се правят непълни прорези с нож – при печенето ръбовете на тарта се надигат и се образува пространство, в което може да се сложи допълнителна плънка от зеленчуци, бъркани яйца или др.

Домати и кашкавал се нарязват на кубчета и се подреждат върху тарта.

Тартът се пече за 15-20 минути на 180 градуса. Сервира се горещ.

Хранителен състав

Порции

4

Порцион

1

Стойности за една порция Калории за 1 порция 468 Мазнини 29 gНаситени мазнини 24 gВъглехидрати 38 gЗахар 5 gПротеини 14 g

Приготвихте ли тази рецепта?

Моля оставете коментар в блога или споделете снимка в Инстаграм

Тарт с домати и кашкавал  — рецепта за специални случаи 

Тази рецепта използва маслено тесто и е богата на калории, въглехидрати и мазнини. Калориите, въглехидратите и мазнините могат да се намалят като се намали размера на тарта – от една кора бутер тесто могат да се приготвят 6 или 8 по-малки тарта. Протеините могат да се повишат чрез добавяне на яйце.

По-здравословен вариант на този тарт може да се приготви с използване на двойно по-малко тесто (1/8 от кората) и добавка на едно яйце. Този тарт съдържа 320 калории и по-балансиран състав на нутриентите –14 грама протеини, 20 грама въглехидрати и 20 грама мазнини.

470

 

Тарт с домати и кашкавалТарт с домати и кашкавал

3
(Visited 516 times, 1 visits today)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.