Тарталети с диви плодове – вкусен десерт със сурови плодове

Много лесна и бърза рецепта за импровизирани тарталети с готово маслено тесто и без допълнителни пособия. 

Лято е, с цялото изобилие от пресни плодове и зеленчуци, богати на витамини и други полезни вещества. Избягвам да готвя зеленчуци и плодове през лятото и търся вкусни рецепти, чрез които да обогатя семейното меню със сурови плодове и зеленчуци. Днес разполагам с диви плодове – малини, къпини, черни боровинки, касис, които вече втори ден седят на масата недокоснати, и реших да направя бърз и лесен десерт без готвене на плодовете.

Лесни тарталети

В момента не разполагам с форми за тарталети, затова изразях кръгове от готово бутер тесто и ги изпекох във фурната без да ги притискам с тежест. Те бухнаха и придобиха чудновати форми, а аз ги разрязах по средата и ги превърнах в малки маслени купички, които напълних със сметана, разбита с малко пудра захар, и сурови горски плодове.

Бърз, лесен и здравословен десерт със сурови плодове

Бърза, лесна, здравословна, вкусна и ефектна рецепта за сервиране на сурови плодове. Рецептата може да се приготви и с други плодове, както и със зеленчуци, а сметаната може да се замести със сирене, заквасена сметана или кисело мляко.

 

Порции: 4

Тарталети с диви плодове

Тарталети с диви плодове

Тарталети с диви плодове – малини, къпини, черни боровинки и касис. Бърз, лесен, вкусен, здравословен и ефектен начин за сервиране на сурови плодове.

Продукти

  • Маслено тесто – 60 гр.
  • Сметана за разбиване – 100 мл.
  • Пудра захар – 1–2 супени лъжици
  • Горски плодове – 200 гр.

Приготвяне

Масленото тесто се нарязва на кръгчета или квадратчета с размер 7-8 сантиметра, които се пекат за 15–20 минути на 180 градуса. Формичките от маслено тесто бухват при печенето и се разразвят на две.

Сметаната се разбива с пудра захар. В кухината на всяка формичка от маслено тесто се слага лъжичка разбита сметана и формичката се пълни с диви плодове.

Консумират се веднага.

Хранителен състав

Порции

170

Порцион

1

Стойности за една порция Калории за 1 порция 160Мазнини 12 gНаситени мазнини 9 gВъглехидрати 13 gФибри 2 gПротеини 2 g

Приготвихте ли тази рецепта?

Моля оставете коментар в блога или споделете снимка в Инстаграм

Тарталети със сурови диви плодове — вкусни и здравословни

Тази рецепта е богата на сурови диви плодове – малини, къпини, черни боровинки, касис. Тези плодове са особено богати на антиоксиданти и други полезни вещества, които са причина и за различното им оцветяване. Консумацията на разноцветни плодове и зеленчуци доставя и разнообразни хранителни вещества, от които нашето тяло се нуждае. 

По-здравословен вариант на тези тарталети може да се приготви чрез използване на по-малко количество маслено тесто – като се изрежат по-малки формички от тестото. Количеството на сметаната може да се намали, а част от сметаната се замести с изцедено кисело мляко. 

160

 

Тарталети с диви плодовеТарталети с диви плодовеТарталети с диви плодовеТарталети с диви плодове

 

6
(Visited 307 times, 1 visits today)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.