Вегетарианско високопротеиново ястие за всеки ден

Основният проблем във вегетарианството е набавката на достатъчно протеини без консумация на месо. Омлетът с гъби е една от онези рецепти с достъпни продукти и бързо приготвяне, които осигуряват около 1/3 от необходимото дневно количество протеин.

Омлетът с гъби може да се включи в кето диетата или като високопротеиново ястие за балансиране на приема на макронутриенти в ежедневния режим на здравословно хранене. Гъбите са богати на протеин. Гъбите могат да се заменят и с други зеленчуци.

Порции: 1

Омлет с гъби

Омлет с гъби

Омлет с гъби - бързо и вкусно вегетарианско, високопротеиново и нисковъглехидратно ястие за всеки ден.

Продукти

  • Яйца – 3 бр.
  • Гъби печурки – 3 бр.
  • Растително олио – 2 чаени лъжички
  • Мащерка
  • Черен пипер
  • Сол

Приготвяне

Гъбите се нарязватна еднакви по големина парчета и се запържват в лъжица растително олио. Преди да се отстранят от огъня се овкусяват с щипка машерка, щипка черен пипер и сол на вкус.

Яйцата се разбъркват и се изпържват с лъжица растително олио докато стегнат и се получи "яйчена палачинка". Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус.

Омлетът се поставя в чиния за сервиране, върху него се поставят изпържените гъби и се загъва.

Омлетът се консумира топъл.

Хранителен състав

Порции

1

Порцион

1

Стойности за една порция Калории за 1 порция 320Мазнини 24 gНаситени мазнини 6 gНенаситени мазнини 8 gХолестерол 560 mgВъглехидрати 3 gФибри 1 gЗахар 2 gПротеини 20 g

Приготвихте ли тази рецепта?

Моля оставете коментар в блога или споделете снимка в Инстаграм

Хранителна стойност — високопротеиново и нисковъглехидратно ястие

Омлетът с гъби осигурява около 1/3 от необходимото дневно количество протеини за човек с тегло 60-80 кг. Това ястие осигурява ежедневната нужда от витамин А и калций. Калоричността и количеството на мазнините може да се понижи чрез понижение на количеството на растителното олио (задушаване на гъбите вместо пържене, използване на по-малко количество олио за пърженето на яйцата). Рецептата е богата на холестерол. Количеството на холестерола може да се понижи чрез използване на по-малко яйчени жълтъци. 

320

Омлет с гъби Омлет с гъби Омлет с гъби Омлет с гъби

5
(Visited 646 times, 1 visits today)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.