Хаш браунс – по-вкусни от пържени картофи

Много хора посочват пържените картофи за любимо ястие. Е, ако можете да си представите по-вкусни картофи от пържените картофи, това са хаш браунс – още по-вкусни и хрупкави пържени картофи.

Оригинална рецепта за хаш браунс от Америка

Това е рецепта на Джеф. По тази рецепта неговата майка и неговата баба са приготвяли хаш браунс. В различните рецепти, които съм виждала, към картофите се добавят различни слепващи вещества – яйца, брашно и други. Джеф използва само картофи и приготвя много вкусни, хрупкави отвън, меки и сочни отвътре, красиви хаш браунс.

Дълго време тази рецепта ми изглеждаше като много труд за нищо (човек може просто да си нареже картофите набързо и да си ги изпържи), но това беше до момента, в който ги опитах за първи път. Оттогава хаш браунс са сред любимите ми картофени ястия и никога не казвам: „Нека направим нещо по-бързо и по-лесно“. 

Порции: 2

Хаш браунс

Хаш бруанс - Hash browns

Хаш браунс хрупкави отвън, меки и сочни отвътре, вкусни картофени изкушения за специални моменти и за всеки ден.

Продукти

  • Картофи – 400 гр.
  • Слънчогледово олио за пържене
  • Сол
  • Черен пипер

Приготвяне

Картофите се настъргват и се оставят за 15 минути във вода. Изплакват се добре и се отцеждат.

Слънчогледовото олио се загрява на умерено висока температура. Добавя се порция от настърганите картофи, леко се оформя и се изпържва от двете страни. Отцежда се върху салфетка и се овкусява със сол и черен пипер на вкус.

Сервират се горещи.

Хранителен състав

Порции

2

Порцион

2

Стойности за една порция Калории за 1 порция 500Мазнини 40 gНаситени мазнини 4 gНенаситени мазнини 35 gВъглехидрати 35 gПротеини 4 g

Приготвихте ли тази рецепта?

Моля оставете коментар в блога или споделете снимка в Инстаграм

 

Хранителна стойност — висококалорично картофено изкушение

Тази рецепта не може да бъде наречена здравословна, но затова пък е много вкусна и може да намира мястото на трапезата в специални моменти. 

500

 

Хаш браунсХаш браунс

5
(Visited 1 480 times, 1 visits today)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.